Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli Hindi Göğsü Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kestaneli Hindi Göğsü
Pratik Kestaneli Hindi Göğsü Tarifi


Kestaneli Hindi Göğsü (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Büyük Parça Hindi Göğsü
4 Dilim Füme Hindi
Yarım kg Kestane
1 Elma
1 Havuç
Yarım Kutu Krema
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Tavuk Suyu
Yarım Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Tarçın, Dereotu

Yemek Tarifi


Hindi göğüsleri döverek inceltin.
Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin.
Havucu ince rendeleyin.
Yarım kaşık tereyağını kızdırıp havuçları ilave ederek 2-3 dakika çevirin.
Elmayı rendeleyip limon suyu ile karıştırın.

Çukur bir kapta ezilmiş kestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçın ve çok ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu ve kıvamlı bir harç elde edin.

İki dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göğsü yayıp içine hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın.
Mutfak ipliğiyle bağlayın.

Kalan tereyağını tavada kızdırıp hindi rulolarını çevirerek kızartın.
Kenarı yüksek bir fırın kabına alıp yarım su bardağı tavuk suyu ekleyin.
Orta ısılı fırında iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Not: Ruloları pamuk ipliği veya maydanoz sapları ile bağlayabilirsiniz.
Hindi fırında pişerken, sık sık tepsideki suyundan kaşıkla alıp hindinin üzerine gezdirin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri