Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaşarlı Tavuk Sarması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kaşarlı Tavuk Sarması
Pratik Kaşarlı Tavuk Sarması Tarifi


Kaşarlı Tavuk Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini, 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırın.
Tavukların içine bu harcı doldurun.
Rulo biçiminde sarın.

Önce una, sonra yumurtaya bulayın Sıvı yağı kızdırın.
Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.

Not: Tavuk rulolarının açılmaması için kürdanla tutturun.
Kızarttıktan sonra kürdanları çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri