Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaşarlı Tavuk Sarması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kaşarlı Tavuk Sarması
Pratik Kaşarlı Tavuk Sarması Tarifi


Kaşarlı Tavuk Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini, 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırın.
Tavukların içine bu harcı doldurun.
Rulo biçiminde sarın.

Önce una, sonra yumurtaya bulayın Sıvı yağı kızdırın.
Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.

Not: Tavuk rulolarının açılmaması için kürdanla tutturun.
Kızarttıktan sonra kürdanları çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

İtalyan yemekleri denemek isteyenler için ustasından farklı bir tarif. İtalyan Miclangeli De Lavrates sizler için hazırladı...

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri