Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün
Pratik Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Tarifi


Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün (2 Kişilik)

Malzemeler


1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi

Yemek Tarifi


Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın.
Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın.
Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.

Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın.
Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın.
Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.

Patatesli karışımı servis tabağına alın.
Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin.
Etin üzerine sosu gezdirin.
Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri