Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün
Pratik Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Tarifi


Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün (2 Kişilik)

Malzemeler


1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi

Yemek Tarifi


Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın.
Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın.
Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.

Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın.
Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın.
Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.

Patatesli karışımı servis tabağına alın.
Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin.
Etin üzerine sosu gezdirin.
Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fatoş Yalçınkaya'dan çok pratik bir kurabiye tarifi. Lokum yerine farklı malzemelerle de yapabilirsiniz...

Diabet hastaları için işkembe çorbası tarifi

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri