Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün
Pratik Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Tarifi


Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün (2 Kişilik)

Malzemeler


1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi

Yemek Tarifi


Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın.
Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın.
Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.

Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın.
Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın.
Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.

Patatesli karışımı servis tabağına alın.
Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin.
Etin üzerine sosu gezdirin.
Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri