Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalıpta Maydanozlu Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kalıpta Maydanozlu Tavuk
Pratik Kalıpta Maydanozlu Tavuk Tarifi


Kalıpta Maydanozlu Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr.
Ağırlığında
1 Küçük Soğan, Dörde Bölünmüş,
1 Defne Yaprağı
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kaşığı Toz Jelatin
3 Yemek Kaşığı Soğuk Su
2 Katı Yumurta, Doğranmış
40 gr İyice Doğranmış Maydanoz

Yemek Tarifi


850 ml.
?lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun.

Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin.
Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın.
Üste çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 4
5.
dak.
pişirin.
(Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı).

Pişme suyunun 600 ml?sini ayırın
Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin.

Jelatini suya döküp 5 dak.
süngerleşinceye kadar bırakın.
Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1-2 dak.
jelatin çözülünceye dek karıştırın.
Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın.

Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın.
Maydanozun 2/3?ünü ekleyip karıştırın.

Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin.
Jelatinle kalıbı doldurun.
Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın.

Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun.

Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin.
Kalıbı 1-2 dak.
çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin.
Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri