Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Püreli Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kabak Püreli Tavuk
Pratik Kabak Püreli Tavuk Tarifi


Kabak Püreli Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kabak
4 Tavuk Göğsü
200 gr Yoğurt,
8 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip 3-4 parçaya kesin.
Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kabakları ezerek püre haline getirin.
1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanına 4 diş ezilmiş sarımsak ilave edin.
Kabak püresini ekleyip karıştırın.

Ayırdığınız yoğurda, salça, 4 diş ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Tavuk göğüslerini hazırladığınız bu sosla terbiye edin.
Yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
Kabak sosuyla birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri