Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Püreli Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kabak Püreli Tavuk
Pratik Kabak Püreli Tavuk Tarifi


Kabak Püreli Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kabak
4 Tavuk Göğsü
200 gr Yoğurt,
8 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip 3-4 parçaya kesin.
Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kabakları ezerek püre haline getirin.
1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanına 4 diş ezilmiş sarımsak ilave edin.
Kabak püresini ekleyip karıştırın.

Ayırdığınız yoğurda, salça, 4 diş ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Tavuk göğüslerini hazırladığınız bu sosla terbiye edin.
Yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
Kabak sosuyla birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri