Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Püreli Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kabak Püreli Tavuk
Pratik Kabak Püreli Tavuk Tarifi


Kabak Püreli Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kabak
4 Tavuk Göğsü
200 gr Yoğurt,
8 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip 3-4 parçaya kesin.
Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kabakları ezerek püre haline getirin.
1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanına 4 diş ezilmiş sarımsak ilave edin.
Kabak püresini ekleyip karıştırın.

Ayırdığınız yoğurda, salça, 4 diş ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Tavuk göğüslerini hazırladığınız bu sosla terbiye edin.
Yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
Kabak sosuyla birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Azize Hanım'dan Van yöresine ait bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri