Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Izgara Tavuk Budu Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Izgara Tavuk Budu
Pratik Izgara Tavuk Budu Tarifi


Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

Malzemeler


8 tavuk budu
4 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
1/2 küçük soğan, iyice doğranmış
25 gr şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Tatlı kırmızı biber

Yemek Tarifi


Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın.
Karışımı butların üstüne fırçayla sürün.
Butları marinatm içinde buzdolabında 8 saat dinlendirin.
(Aşçının önerisine bakın)
Mangalı ısıtın.
Butları marinattan alıp 15-20 dakika pişirin.
Pişme sırasında üstlerine fırçayla marinattan sürün.

Butları sıcak bir servis tabağına aktarıp üstlerine kalan marinatı döküp, servis yapın.

SERVİS ÖNERiLERi: Izgara tavuk butunu sote edilmiş patlıcan, biber ve domatesle sunabilirsiniz.
Yanında ayrıca cacık servis yapılabilir.

ALTERNATİF: Başka etleri de bu şekilde yapabilirsiniz.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Butları marinatta ne kadar dinlendirirseniz yemeğin lezzeti o kadar artacaktır.
Butların derisini isterseniz yüzebilirsiniz ama derisi eti nemli tutar ve çıtır çıtır kızarınca güzel olur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri