Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Hindi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Hindi
Pratik Ispanaklı Hindi Tarifi


Ispanaklı Hindi (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet hindi göğsü
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber, pulbiber
Tuz

Yemek Tarifi


Hindi etini iyice haşlayın.
Fırın kabını yağlayın.
Eti ince ince didin.
Kaba alın.
Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Margarinde ıspanakla beraber kavurun.
Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin.
Hindilerin üzerine ıspanağı yayın.

Ayrı bir kapta margarini eritin.
Un ilave edin.
Hafifçe kavurun.
Üzerine soğuk süt ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
Sonra ocaktan alın.
Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyin.

Ispanakların üzerine hazırladığınız sosu yayın.
En üste artan kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri