Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
İç Pilavlı Piliç Dolması
Pratik İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi


İç Pilavlı Piliç Dolması

Malzemeler


1 adet fırında kızarmış bütün tavuk
500 gr iyi kalite pirinç
125 gr tereyağı veya margarin
4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamış su
80 gr dolma fıstığı
80 gr kuş üzümü
200 gr incef küp şeklinde doğranmış kuzu ciğeri
Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar yenibahar
2 adet ince, küp şeklinde doğranmış kuru soğan

Yemek Tarifi


Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın.
Ilık suda 15 dakika bekletin.
Tencereyi ocağın üzerine koyun.
İçine yağı koyun ve altını yakın.
80 gr dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.

Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin.
Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün.
Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun.
Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin.

Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın.
Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun.
Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri