Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
İç Pilavlı Piliç Dolması
Pratik İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi


İç Pilavlı Piliç Dolması

Malzemeler


1 adet fırında kızarmış bütün tavuk
500 gr iyi kalite pirinç
125 gr tereyağı veya margarin
4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamış su
80 gr dolma fıstığı
80 gr kuş üzümü
200 gr incef küp şeklinde doğranmış kuzu ciğeri
Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar yenibahar
2 adet ince, küp şeklinde doğranmış kuru soğan

Yemek Tarifi


Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın.
Ilık suda 15 dakika bekletin.
Tencereyi ocağın üzerine koyun.
İçine yağı koyun ve altını yakın.
80 gr dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.

Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin.
Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün.
Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun.
Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin.

Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın.
Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun.
Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri