Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Hindistan Cevizli Tavuk
Pratik Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi


Hindistan Cevizli Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Tavuk Bonfile(180-200gr)
Köri
Tuz
120 gr Un
2 Adet Yumurta
120 gr Hindistan Cevizi
Kızartmak İçin Yağ
Süslemek İçin Limon Dilimleri

Yemek Tarifi


Tavuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2?ye kesin.

Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.
İlk önce ona, sonra çırpılmış yumurtaya, en son rendelenmiş Hindistan cevizine hulayın.

Kızartma yağını fritözde veya derin bir tencerede 170 derece ısıtın.
Tavuk parçalarını bol yağda 7-8 dakika altın rengi olana kadar kızartın, delikli kepçe ile havlu üzerine çıkartın.
Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Sofra Dergisi Danışmanı Elmas Yetgin'den çocuklara karne hediyesi. Yapışılışı da oldukça pratik. Çocuklar bu şekere bayılacak...

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri