Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Hindistan Cevizli Tavuk
Pratik Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi


Hindistan Cevizli Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Tavuk Bonfile(180-200gr)
Köri
Tuz
120 gr Un
2 Adet Yumurta
120 gr Hindistan Cevizi
Kızartmak İçin Yağ
Süslemek İçin Limon Dilimleri

Yemek Tarifi


Tavuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2?ye kesin.

Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.
İlk önce ona, sonra çırpılmış yumurtaya, en son rendelenmiş Hindistan cevizine hulayın.

Kızartma yağını fritözde veya derin bir tencerede 170 derece ısıtın.
Tavuk parçalarını bol yağda 7-8 dakika altın rengi olana kadar kızartın, delikli kepçe ile havlu üzerine çıkartın.
Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri