Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Hindistan Cevizli Tavuk
Pratik Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi


Hindistan Cevizli Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Tavuk Bonfile(180-200gr)
Köri
Tuz
120 gr Un
2 Adet Yumurta
120 gr Hindistan Cevizi
Kızartmak İçin Yağ
Süslemek İçin Limon Dilimleri

Yemek Tarifi


Tavuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2?ye kesin.

Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.
İlk önce ona, sonra çırpılmış yumurtaya, en son rendelenmiş Hindistan cevizine hulayın.

Kızartma yağını fritözde veya derin bir tencerede 170 derece ısıtın.
Tavuk parçalarını bol yağda 7-8 dakika altın rengi olana kadar kızartın, delikli kepçe ile havlu üzerine çıkartın.
Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri