Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Füme Etle Sarılmış ve Fırınlanmış Hindi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Füme Etle Sarılmış ve Fırınlanmış Hindi
Pratik Füme Etle Sarılmış ve Fırınlanmış Hindi Tarifi


Füme Etle Sarılmış ve Fırınlanmış Hindi (6-8 Kişilik)

Malzemeler


3-4 kg.
Ayıklanmış Hindi
6-8 Dilim Füme Hindi
200 gr.
Tereyağı
Büyük Boy Folyo Kağıdı
İÇİN MALZEMESİ
1 Patates
1 Havuç
1 Kereviz
1 Elma
Ekmek İçi
Soğan, Sarmısak
Tuz, karabiber
Ekmekleri Islatacak Kadar Süt

Yemek Tarifi


Hindiyi seçerken 6-8 aylık ?palaz?ları tercih etmelisiniz.
Fırında pişmeye daha müsait olurlar.
Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.
Bunun için boyun kısmından açacağınız bir delikten yemek borusunu, yem torbasını, katısını ve ciğerlerini tamamen çıkarmalısınız.
Ayrıca ayak ve kanatlarında kalan ince tüyler de alev üzerinde tütsülenmelidir.

lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatırın.
Alt kısmından başlayarak elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi, et kısmından ayırın.
Bütün vücudun derisi ayrılınca iyice yumuşatılmış olan tereyağını deri ile et arasına sürün.

Fırını iyice kızdırın (230-240 derece).
Hindinin iç kısmını tuzlayın, biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek içini sütle ıslatılmış olarak hindinin içine yerleştirin.

Folyo kağıdını yayın, füme dilimlerinin yarısını yanyana dizin.
Üzerine hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin üst kısmını kaplayın.
Folyoyu çok sıkı kapatın.
Sarma ve kapatma işleminin dikkatle ve çok sıkı yapılması gerekir.

Kızgın fırında önce 1 saat, sonra ısısı 100-120 dereceye indirilmiş fırında hindinin kilosu kadar saat pişirin.
(3 kg.
hindi için 3 saat)
Bu tarifte kullanılan füme hindiyi büyük şarküterilerde bulabilirsiniz.
Ancak damak alışkanlığınıza ve bütçenize göre miktar ve cinsini de değiştirebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Sofra Dergisi Danışmanı Elmas Yetgin'den çocuklara karne hediyesi. Yapışılışı da oldukça pratik. Çocuklar bu şekere bayılacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri