Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Hindi Budu Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Fırında Hindi Budu
Pratik Fırında Hindi Budu Tarifi


Fırında Hindi Budu (2 Kişilik)

Malzemeler


1 adet hindi budu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kasığı kekik
1 çay kasığı kırmızı biber
1 çay kasığı karabiber
Tuz
4 adet patates
1 çorba kasığı sıvı yağ
Süslemek için: Sebze

Yemek Tarifi


Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.
Hindi budunu bu baharatlı yağa bulayın.
Yanmaz fırın torbasının içine alıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 46-50 dakika pişirin.

Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
Teflon tavaya 1 çorba kasığı sıvı yağı alın.
Rendelenmiş patatesi yağda kızartın.
Servis tabağına alın.
Üzerine hindi budunu koyun.
Çeşitli sebzelerle süsleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri