Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Hindi(Yılbaşı Hindisi) Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Fırında Hindi(Yılbaşı Hindisi)
Pratik Fırında Hindi(Yılbaşı Hindisi) Tarifi


Fırında Hindi(Yılbaşı Hindisi)

Malzemeler


1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

Yemek Tarifi


Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.

Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.

Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.

İçine 2 limon suyunu ilave edin.

Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.

Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.

Sosun arta kalanını saklayın.

Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.

Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.

Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.

NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.

Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri