Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Hindi(Yılbaşı Hindisi) Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Fırında Hindi(Yılbaşı Hindisi)
Pratik Fırında Hindi(Yılbaşı Hindisi) Tarifi


Fırında Hindi(Yılbaşı Hindisi)

Malzemeler


1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

Yemek Tarifi


Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.

Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.

Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.

İçine 2 limon suyunu ilave edin.

Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.

Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.

Sosun arta kalanını saklayın.

Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.

Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.

Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.

NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.

Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Çocukların keyifle yiyeceği bir muffin tarifi..

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri