Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Piliç Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Enginarlı Piliç
Pratik Enginarlı Piliç Tarifi


Enginarlı Piliç (2) (1 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
1 adet sivribiber
1 adet domates
1 adet haşlanmış enginar
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemek Tarifi


Tereyağını tavada eritin.
Piliç etini tereyağında arasıra çevirerek sote edin.
Biber ve soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya ekleyin.
Domatesi küp biçiminde doğrayın.
Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurun.

Haşlanmış enginarı servis tabağına alın.
Üzerine eti yerleştirin.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırın ızgarasında eritin.
Soğutmadan hemen servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

İftar ve sahur sofraları için çok lezzetli bir çorba tarifi...

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri