Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Piliç Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Enginarlı Piliç
Pratik Enginarlı Piliç Tarifi


Enginarlı Piliç (2) (1 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
1 adet sivribiber
1 adet domates
1 adet haşlanmış enginar
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemek Tarifi


Tereyağını tavada eritin.
Piliç etini tereyağında arasıra çevirerek sote edin.
Biber ve soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya ekleyin.
Domatesi küp biçiminde doğrayın.
Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurun.

Haşlanmış enginarı servis tabağına alın.
Üzerine eti yerleştirin.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırın ızgarasında eritin.
Soğutmadan hemen servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi. Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri