Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Piliç Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Enginarlı Piliç
Pratik Enginarlı Piliç Tarifi


Enginarlı Piliç (2) (1 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
1 adet sivribiber
1 adet domates
1 adet haşlanmış enginar
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemek Tarifi


Tereyağını tavada eritin.
Piliç etini tereyağında arasıra çevirerek sote edin.
Biber ve soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya ekleyin.
Domatesi küp biçiminde doğrayın.
Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurun.

Haşlanmış enginarı servis tabağına alın.
Üzerine eti yerleştirin.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırın ızgarasında eritin.
Soğutmadan hemen servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri