Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Piliç Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Enginarlı Piliç
Pratik Enginarlı Piliç Tarifi


Enginarlı Piliç (2) (1 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
1 adet sivribiber
1 adet domates
1 adet haşlanmış enginar
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemek Tarifi


Tereyağını tavada eritin.
Piliç etini tereyağında arasıra çevirerek sote edin.
Biber ve soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya ekleyin.
Domatesi küp biçiminde doğrayın.
Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurun.

Haşlanmış enginarı servis tabağına alın.
Üzerine eti yerleştirin.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırın ızgarasında eritin.
Soğutmadan hemen servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri