Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi
Pratik Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi


Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi


Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın.
Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Kavrulmuş soğana ilave edin.
3 dakika sonra biberleri koyun.
5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun.
Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin.
Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin.

Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin.
Enginarların yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri