Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi
Pratik Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi


Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi


Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın.
Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Kavrulmuş soğana ilave edin.
3 dakika sonra biberleri koyun.
5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun.
Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin.
Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin.

Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin.
Enginarların yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri