Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi
Pratik Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi


Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi


Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın.
Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Kavrulmuş soğana ilave edin.
3 dakika sonra biberleri koyun.
5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun.
Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin.
Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin.

Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin.
Enginarların yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri