Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk
Pratik Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Tarifi


Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet 25 gramlık dana jambon
4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü
175 gr arpacık soğanı
Sos için:
75 gr soğan
275 ml sek beyaz şarap
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyağ
20 gr un
Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)

Yemek Tarifi


İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.
Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın.
Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun.
Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın.
35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın.

Bu arada sosu hazırlayın.
Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın.
10 dakika sonra buketi çıkartın.

Tavuk suyu tabletini suda eritin.

Tereyağını eritip unla karıştırın.
Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin.
Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın.

Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin.
Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri