Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk
Pratik Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Tarifi


Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet 25 gramlık dana jambon
4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü
175 gr arpacık soğanı
Sos için:
75 gr soğan
275 ml sek beyaz şarap
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyağ
20 gr un
Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)

Yemek Tarifi


İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.
Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın.
Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun.
Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın.
35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın.

Bu arada sosu hazırlayın.
Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın.
10 dakika sonra buketi çıkartın.

Tavuk suyu tabletini suda eritin.

Tereyağını eritip unla karıştırın.
Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin.
Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın.

Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin.
Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Vejetaryenler için pizza tarifi

Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri