Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beğendili Piliç Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Beğendili Piliç
Pratik Beğendili Piliç Tarifi


Beğendili Piliç (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet piliç göğsü
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 su bardağı mantar
2 adet biber
2 adet domates
1 çay bardağı domates suyu
Beyaz biber, tuz
Beğendi için:
1 kg patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln.
Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.
Patlıcanı da ilave edip tahta bir kaşıkla 15 dakika karıştırın.
Macun kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alın.
Tuz ve karabiberi katın.

Diğer yandan piliç göğsünü incecik doğrayın, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun.
Ocaktan alın.
Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanı kavurun.
Mantar ve biberi de küçük doğrayıp soğanlara ilave edin.

Birkaç dakika çevirin.
Bu arada kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edin.
5-10 dakika pişirin.
Tuz ve beyaz biberi katın.
Beğendiyle servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Şurup için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri