Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beğendili Piliç Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Beğendili Piliç
Pratik Beğendili Piliç Tarifi


Beğendili Piliç (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet piliç göğsü
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 su bardağı mantar
2 adet biber
2 adet domates
1 çay bardağı domates suyu
Beyaz biber, tuz
Beğendi için:
1 kg patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln.
Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.
Patlıcanı da ilave edip tahta bir kaşıkla 15 dakika karıştırın.
Macun kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alın.
Tuz ve karabiberi katın.

Diğer yandan piliç göğsünü incecik doğrayın, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun.
Ocaktan alın.
Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanı kavurun.
Mantar ve biberi de küçük doğrayıp soğanlara ilave edin.

Birkaç dakika çevirin.
Bu arada kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edin.
5-10 dakika pişirin.
Tuz ve beyaz biberi katın.
Beğendiyle servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri