Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbekü Soslu Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Barbekü Soslu Tavuk
Pratik Barbekü Soslu Tavuk Tarifi


Barbekü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Tavuk Budu
Tuz, Karabiber
300 ml.
Barbekü Sosu veya Ketçap
500 gr.
Kereviz Sapı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sirke

Yemek Tarifi


Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun.

200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin.

Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin.

Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın.

Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin.

Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun.

Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Bol vitaminli ve çocukların çok seveceği bir içecek. Farklı meyvelerle sabah kahvaltıları için hazırlayabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri