Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbekü Soslu Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Barbekü Soslu Tavuk
Pratik Barbekü Soslu Tavuk Tarifi


Barbekü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Tavuk Budu
Tuz, Karabiber
300 ml.
Barbekü Sosu veya Ketçap
500 gr.
Kereviz Sapı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sirke

Yemek Tarifi


Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun.

200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin.

Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin.

Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın.

Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin.

Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun.

Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri