Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbekü Soslu Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Barbekü Soslu Tavuk
Pratik Barbekü Soslu Tavuk Tarifi


Barbekü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Tavuk Budu
Tuz, Karabiber
300 ml.
Barbekü Sosu veya Ketçap
500 gr.
Kereviz Sapı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sirke

Yemek Tarifi


Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun.

200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin.

Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin.

Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın.

Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin.

Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun.

Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri