Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Bahçıvan Usulü Hindi
Pratik Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi


Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Hindi But
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Havuç
3 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Salçalık Kırmızı Biber
8-12 Arpacık Soğan
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin.
Bir kasede şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün.
Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin.
Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin.
Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın.

Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın.
Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın.
Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin.
Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin.
Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin.

Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın.
Güveci alüminyum folyo ile kaplayın.
160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-
2.
5 saat pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri