Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Baharatlı Tavuk
Pratik Baharatlı Tavuk Tarifi


Baharatlı Tavuk (4 kişilik)

Malzemeler


4 adet tavuk göğsü
1 dal fesleğen
1 dal adaçayı
1 çorba kaşığı beyazbiber
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
Sıvı yağ (kızartmak için]
Sosu İçin:
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet kırmızı soğan
1/2 salatalık
1 adet avokado
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın.
Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın.
Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın.
15 dakika bekletin.
Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın.

Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin.
Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.

Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri