Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ançuez Soslu Hindi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Ançuez Soslu Hindi
Pratik Ançuez Soslu Hindi Tarifi


Ançuez Soslu Hindi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 havuç
1 sap kereviz
1 soğan
1 çorba kaşığı elma sirkesi
500 gr taze hindi göğüs eti
1 yumurta
3 ançüez filetosu
3-4 dal maydanoz
Zeytinyağı, tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin.
Bir kaç dakika daha kaynatıp hindiyi ilave edin.
Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

Soğuyunca suyunu süzüp çorba için ayırın.
Katı pişmiş yumurtayı doğrayın.
Önceden 1-2 dakika suda bekletilmiş ançüez, yumurta, maydanoz, sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını blendardan geçirerek krema haline getirin.
Hindiyi dilimleyin ve sos ekleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri