Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bisküvili Prenses Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bisküvili Prenses Tatlısı
Pratik Bisküvili Prenses Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Alt için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Üst için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı

Yemek Tarifi

Un, şeker, süt, margarin bir tencereye koyulur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.
Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir.
Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür.

Üst Hazırlanışı:
Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.

Arzuya göre daha önce hazırladımız muhallebinin üstüne bir kat daha sütle ıslatılmış bisküviler dizilir.
Eğer bir kat daha bisküvi istenmiyorsa muhallebinin üstüne hazırladığımız sos dökülür ve buzdolabında 30 dakika bekletildikten sonra servise sunulur.

PÜF NOKTASI: tatlının maksimum lezzetinde olması isteniliyorsa bahsedilen sürelerde mikserle karıştırmak şarttır.
Sürelerde kısaltma yapmayınız.

Afiyet Olsun !
Fatma Altunsoy'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Kurabiye hamuru için yağ ve tozşekeri mikserle çırpın. Diğer malzemeyi ekleyip bir hamur yapın.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri