Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bıçak Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bıçak Tatlısı
Pratik Bıçak Tatlısı Tarifi


Bıçak Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1/2 Limonun Suyu

Yemek Tarifi


Önce şerbeti hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1.
5 su bardağı suyu kaynatın.
Limon suyunu ilave edin.

Derin bir kapta margarini eritin.
Sütü ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Unu azar azar ekleyin.
Sürekli karıştırarak hamur yapın.
Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin.
İyice yoğurun.
Hamuru fırın kabına yayın.
Elinizle düzeltin.
Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.
4 saat dinlendirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri