Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bıçak Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bıçak Tatlısı
Pratik Bıçak Tatlısı Tarifi


Bıçak Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1/2 Limonun Suyu

Yemek Tarifi


Önce şerbeti hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1.
5 su bardağı suyu kaynatın.
Limon suyunu ilave edin.

Derin bir kapta margarini eritin.
Sütü ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Unu azar azar ekleyin.
Sürekli karıştırarak hamur yapın.
Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin.
İyice yoğurun.
Hamuru fırın kabına yayın.
Elinizle düzeltin.
Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.
4 saat dinlendirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri