Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beze Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Beze Tatlısı
Pratik Beze Tatlısı Tarifi

Malzemeler

6adet yumurta akı
1bardak pudra şekeri
1bardak çekilmiş fındık

Yemek Tarifi

Yumurtaları pudra şekeri ile 30dk çırpın ve fındığı karıştırın.
Bu karışımı krema torbasına doldurup yağlanmış tepsiye sıkın.
160derecede de kızarana kadar pişirin.
Soğuduğu vakit servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri