Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bayat Ekmek Tatlısı
Pratik Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1adet ekmek
3adet yumurta
3bardak şeker
3bardak su
Sıvıyağ
Çekilmiş ceviz

Yemek Tarifi

Şeker ve suyu kaynatarak yarım limon sıkın.
Bayat ekmeği ince dilimlere bölün; dilimleri çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartın.
Kızaran dilimleri derin bir kaba alıp üzerine şerbeti dökün, çeksin.
Soğuduğunda üzerlerine ceviz serperek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri