Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bayat Ekmek Tatlısı
Pratik Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1adet ekmek
3adet yumurta
3bardak şeker
3bardak su
Sıvıyağ
Çekilmiş ceviz

Yemek Tarifi

Şeker ve suyu kaynatarak yarım limon sıkın.
Bayat ekmeği ince dilimlere bölün; dilimleri çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartın.
Kızaran dilimleri derin bir kaba alıp üzerine şerbeti dökün, çeksin.
Soğuduğunda üzerlerine ceviz serperek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivribiberi doğrayıp bir kapta birleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri