Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bayat Ekmek Tatlısı
Pratik Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1adet ekmek
3adet yumurta
3bardak şeker
3bardak su
Sıvıyağ
Çekilmiş ceviz

Yemek Tarifi

Şeker ve suyu kaynatarak yarım limon sıkın.
Bayat ekmeği ince dilimlere bölün; dilimleri çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartın.
Kızaran dilimleri derin bir kaba alıp üzerine şerbeti dökün, çeksin.
Soğuduğunda üzerlerine ceviz serperek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri