Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Sultan Lokması Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Sultan Lokması
Pratik Ballı Sultan Lokması Tarifi

Malzemeler

1adet pasta tabanı
1adet muz
1kutu krema
4adet yumurta akı
½ bardak süt
2bardak sıvıyağ
1bardak şeker
1bardak galeta unu
10kaşık bal
20adet ceviz içi

Yemek Tarifi

Pasta tabanlarını 2’ye ayırın, bardak yardımıyla yuvarlak parçalara kesin.
Yumurta akları ile galeta ununu ayrı kaplara alın, kestiğiniz bu parçaları önce yumurta, sonra da una bulayıp kızgın yağ içinde 5saniye bekletip hemen alın.
Krema ile şekeri iyice çırpın, hazır olsun.
Kızaran parçaların üzerine önce bal yayın, ardından muz yerleştirin; onunda üzerine ceviz serpip en sona kremayı paylaştırın.
Servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri