Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Sultan Lokması Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Sultan Lokması
Pratik Ballı Sultan Lokması Tarifi

Malzemeler

1adet pasta tabanı
1adet muz
1kutu krema
4adet yumurta akı
½ bardak süt
2bardak sıvıyağ
1bardak şeker
1bardak galeta unu
10kaşık bal
20adet ceviz içi

Yemek Tarifi

Pasta tabanlarını 2’ye ayırın, bardak yardımıyla yuvarlak parçalara kesin.
Yumurta akları ile galeta ununu ayrı kaplara alın, kestiğiniz bu parçaları önce yumurta, sonra da una bulayıp kızgın yağ içinde 5saniye bekletip hemen alın.
Krema ile şekeri iyice çırpın, hazır olsun.
Kızaran parçaların üzerine önce bal yayın, ardından muz yerleştirin; onunda üzerine ceviz serpip en sona kremayı paylaştırın.
Servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri