Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Muz Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Muz Tatlısı
Pratik Ballı Muz Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2adet muz
2kaşık bal
50gr kaymak
1tatlı kaşığı tarçın
2kaşık dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Muzların kabuğunu soyup uzunlamasına 2’ye ayırın ve bir kaba yatırın.
Üzerlerine kaymak yayın, bal akıtın ve tarçın serpin.
En sona da ceviz serpiştirerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri