Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Muz Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Muz Tatlısı
Pratik Ballı Muz Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2adet muz
2kaşık bal
50gr kaymak
1tatlı kaşığı tarçın
2kaşık dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Muzların kabuğunu soyup uzunlamasına 2’ye ayırın ve bir kaba yatırın.
Üzerlerine kaymak yayın, bal akıtın ve tarçın serpin.
En sona da ceviz serpiştirerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri