Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Muz Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Muz Tatlısı
Pratik Ballı Muz Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2adet muz
2kaşık bal
50gr kaymak
1tatlı kaşığı tarçın
2kaşık dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Muzların kabuğunu soyup uzunlamasına 2’ye ayırın ve bir kaba yatırın.
Üzerlerine kaymak yayın, bal akıtın ve tarçın serpin.
En sona da ceviz serpiştirerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Önce tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları aktarın

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri