Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Lokma Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Lokma
Pratik Ballı Lokma Tarifi

Malzemeler

3 su b.
un
1 tatlı k.
yaş maya
1 çorba k.
toz şeker
Alabildiği kadar su

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Şerbeti için:
4 su b.
toz şeker
2 su b.
su
Yarım limon

ÜZERİ İÇİN:
Bal

Yemek Tarifi

Şerbeti için tencereye toz şekeri ve suyu alın.
1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.
Şerbet kaynadıktan sonra da soğumaya bırakın.

Bir kabın içine 1 tatlı kaşığı yaş mayayı alın.
Mayanın üzerine 1 çay bardağı ılık su ilave edin ve mayayı eritin.
(az miktarda un ilave edin ve mayayla beraber karıştırın ve bulamaç haline getirin)
Daha sonra üzerine 3 su bardağı unu ilave edin ve mayalanması için 30-40dk bekletin.
Zamanı dolunca unun ortasına sıcak su dökün ve tekrar karıştırın.
Lokma hamurunun kıvamı lastik kıvamında olmalıdır.
Üzerini streç filimle kapatın.
Tencereye sıvıyağ alın ve yağı kızdırın.
Tatlı kaşığı kullanarak lokmaları tencereye dökün ve kızartın.

Kızaran lokmaları şerbetin olduğu tencereye dökün, suyu çekincede servis tabağına çıkartın.
Üzerine bal gezdirip sıcak sıcak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri