Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Kestane Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Kestane
Pratik Ballı Kestane Tarifi

Malzemeler

1kg kestane
4bardak pudra şekeri
½ bardak bal
1çaykaşığı tarçın

Yemek Tarifi

Kestaneleri bol suyla haşlayıp, suyunu süzün ve soğuyunca kabuklarını soyun.
Ardından robotta çektirin, ufalanınca içine bal karıştırın.
Bunları bir tabağa alıp üzerine pudra şekerini yayın; onun da üzerine tarçın serperek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri