Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Kestane Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Kestane
Pratik Ballı Kestane Tarifi

Malzemeler

1kg kestane
4bardak pudra şekeri
½ bardak bal
1çaykaşığı tarçın

Yemek Tarifi

Kestaneleri bol suyla haşlayıp, suyunu süzün ve soğuyunca kabuklarını soyun.
Ardından robotta çektirin, ufalanınca içine bal karıştırın.
Bunları bir tabağa alıp üzerine pudra şekerini yayın; onun da üzerine tarçın serperek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri