Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Kestane Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Kestane
Pratik Ballı Kestane Tarifi

Malzemeler

1kg kestane
4bardak pudra şekeri
½ bardak bal
1çaykaşığı tarçın

Yemek Tarifi

Kestaneleri bol suyla haşlayıp, suyunu süzün ve soğuyunca kabuklarını soyun.
Ardından robotta çektirin, ufalanınca içine bal karıştırın.
Bunları bir tabağa alıp üzerine pudra şekerini yayın; onun da üzerine tarçın serperek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yoğurt, kaymaklı dondurma ve kremayı blenderde birkaç dakika karıştırıp bardaklara koyun. Bekletmeden servis yapın.

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri