Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Kadayıf Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Kadayıf
Pratik Ballı Kadayıf Tarifi

Malzemeler

1paket kadayıf
4kaşık tereyağı
2bardak süzme bal

Yemek Tarifi

Tereyağını bir geniş bir kapta eritin ve içine kadayıfı katıp karıştıra karıştıra pişirin.
Süzme balı ise üzerine ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Şehriye pilavına benzer bir görüntü alınca ocaktan indirin.
Sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri