Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Kadayıf Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Kadayıf
Pratik Ballı Kadayıf Tarifi

Malzemeler

1paket kadayıf
4kaşık tereyağı
2bardak süzme bal

Yemek Tarifi

Tereyağını bir geniş bir kapta eritin ve içine kadayıfı katıp karıştıra karıştıra pişirin.
Süzme balı ise üzerine ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Şehriye pilavına benzer bir görüntü alınca ocaktan indirin.
Sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri