Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Kadayıf Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Kadayıf
Pratik Ballı Kadayıf Tarifi

Malzemeler

1paket kadayıf
4kaşık tereyağı
2bardak süzme bal

Yemek Tarifi

Tereyağını bir geniş bir kapta eritin ve içine kadayıfı katıp karıştıra karıştıra pişirin.
Süzme balı ise üzerine ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Şehriye pilavına benzer bir görüntü alınca ocaktan indirin.
Sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri