Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Ayva Tatlısı
Pratik Ballı Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

4adet ayva
1adet elma
100gr kuru üzüm
4kaşık dövülmüş ceviz
4kaşık bal
8bardak su
6bardak şeker
tarçın

Yemek Tarifi

Bir tencerede suyu 5bardak şeker ile kaynatın.
İçine soyup 2’ye böldüğünüz ve ortalarını oyduğunuz ayvaları atıp haşlayın.
Elmayı rendeleyip üzüm, ceviz, şeker ve tarçınla hafif kavurun, harç olsun.
Yumuşayan ayvaları sudan alarak fırın kabına yerleştirin.
Ortalarındaki boşluğa hazırladığınız harçtan pay edin.
180derecede 10dk pişirip fırından alın soğusun.
Servis ederken de balı üzerlerine gezdirin.
Arzu ederseniz yanına kaymaklı dondurma çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri