Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Ayva Tatlısı
Pratik Ballı Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

4adet ayva
1adet elma
100gr kuru üzüm
4kaşık dövülmüş ceviz
4kaşık bal
8bardak su
6bardak şeker
tarçın

Yemek Tarifi

Bir tencerede suyu 5bardak şeker ile kaynatın.
İçine soyup 2’ye böldüğünüz ve ortalarını oyduğunuz ayvaları atıp haşlayın.
Elmayı rendeleyip üzüm, ceviz, şeker ve tarçınla hafif kavurun, harç olsun.
Yumuşayan ayvaları sudan alarak fırın kabına yerleştirin.
Ortalarındaki boşluğa hazırladığınız harçtan pay edin.
180derecede 10dk pişirip fırından alın soğusun.
Servis ederken de balı üzerlerine gezdirin.
Arzu ederseniz yanına kaymaklı dondurma çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep'in tadına doyulmaz yemeklerinden biri. Özellikle kış aylarında bu çorbayı mutlaka denemeli, sofranıza renk katmalısınız.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri