Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Ayva Tatlısı
Pratik Ballı Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

4adet ayva
1adet elma
100gr kuru üzüm
4kaşık dövülmüş ceviz
4kaşık bal
8bardak su
6bardak şeker
tarçın

Yemek Tarifi

Bir tencerede suyu 5bardak şeker ile kaynatın.
İçine soyup 2’ye böldüğünüz ve ortalarını oyduğunuz ayvaları atıp haşlayın.
Elmayı rendeleyip üzüm, ceviz, şeker ve tarçınla hafif kavurun, harç olsun.
Yumuşayan ayvaları sudan alarak fırın kabına yerleştirin.
Ortalarındaki boşluğa hazırladığınız harçtan pay edin.
180derecede 10dk pişirip fırından alın soğusun.
Servis ederken de balı üzerlerine gezdirin.
Arzu ederseniz yanına kaymaklı dondurma çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri