Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Ayva Tatlısı
Pratik Ballı Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

4adet ayva
1adet elma
100gr kuru üzüm
4kaşık dövülmüş ceviz
4kaşık bal
8bardak su
6bardak şeker
tarçın

Yemek Tarifi

Bir tencerede suyu 5bardak şeker ile kaynatın.
İçine soyup 2’ye böldüğünüz ve ortalarını oyduğunuz ayvaları atıp haşlayın.
Elmayı rendeleyip üzüm, ceviz, şeker ve tarçınla hafif kavurun, harç olsun.
Yumuşayan ayvaları sudan alarak fırın kabına yerleştirin.
Ortalarındaki boşluğa hazırladığınız harçtan pay edin.
180derecede 10dk pişirip fırından alın soğusun.
Servis ederken de balı üzerlerine gezdirin.
Arzu ederseniz yanına kaymaklı dondurma çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri