Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı - Meyveli Kaygana
Pratik Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
1.
5 su bardağı süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.
)
tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın.
Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun.
Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.
Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın.
Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun.
Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin.
Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin.
Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Ayşe Tüter'in tarifi

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri