Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı - Meyveli Kaygana
Pratik Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
1.
5 su bardağı süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.
)
tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın.
Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun.
Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.
Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın.
Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun.
Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin.
Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin.
Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri