Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı
Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun.
Çekirdeklerini çıkarın.
Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin.
Kabakların üstüne toz şekerini serpin.
Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.
Bir bardak su yeterlidir.
Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Altını kapatıp ateşten çekin.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri