Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı
Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun.
Çekirdeklerini çıkarın.
Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin.
Kabakların üstüne toz şekerini serpin.
Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.
Bir bardak su yeterlidir.
Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Altını kapatıp ateşten çekin.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri