Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı
Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun.
Çekirdeklerini çıkarın.
Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin.
Kabakların üstüne toz şekerini serpin.
Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.
Bir bardak su yeterlidir.
Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Altını kapatıp ateşten çekin.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri