Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı
Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun.
Çekirdeklerini çıkarın.
Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin.
Kabakların üstüne toz şekerini serpin.
Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.
Bir bardak su yeterlidir.
Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Altını kapatıp ateşten çekin.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri