Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı
Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun.
Çekirdeklerini çıkarın.
Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin.
Kabakların üstüne toz şekerini serpin.
Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.
Bir bardak su yeterlidir.
Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Altını kapatıp ateşten çekin.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Gaziantep'in tadına doyulmaz yemeklerinden biri. Özellikle kış aylarında bu çorbayı mutlaka denemeli, sofranıza renk katmalısınız.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri