Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı - I Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı - I
Pratik Balkabağı Tatlısı - I Tarifi

Malzemeler

3 kg bal kabağı
1.
5 kg toz şeker
225 gr kaymak
1.
5 su bardağı ceviz

Yemek Tarifi

Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin.
Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin.
Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin.
Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun .
Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun.
Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri