Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı - I Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı - I
Pratik Balkabağı Tatlısı - I Tarifi

Malzemeler

3 kg bal kabağı
1.
5 kg toz şeker
225 gr kaymak
1.
5 su bardağı ceviz

Yemek Tarifi

Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin.
Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin.
Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin.
Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun .
Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun.
Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Bir kabın içinde 1 su bardağı tozşeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri