Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı - I Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı - I
Pratik Balkabağı Tatlısı - I Tarifi

Malzemeler

3 kg bal kabağı
1.
5 kg toz şeker
225 gr kaymak
1.
5 su bardağı ceviz

Yemek Tarifi

Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin.
Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin.
Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin.
Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun .
Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun.
Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri