Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bağdat Usulü Sütlaç Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bağdat Usulü Sütlaç
Pratik Bağdat Usulü Sütlaç Tarifi

Malzemeler

5bardak süt
3bardak su
1bardak şeker
1fincan pirinç
1adet dövülmüş sakız
1-2damla limon suyu
100gr kaymak
1çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi

Pirinci ayıklayıp yıkayın, bir tencereye alın.
Üzerine 2bardak su katarak suyunu çekene kadar haşlayın.
Başka bir tencere içinde süt, ezilmiş sakız, haşlanmış pirinç ve tuzu karıştırarak kısık ateşte kaynatın, lapa olunca ocaktan indirip kaselere 2parmak eninde pay edin, soğumaya bırakın.
Bir yandan başka bir tencere içinde su, şeker ve limon suyunu 15dk kaynatın ve şeker eriyince de bunu da soğumaya bırakın.
Her ikisi de soğuduğu vakit tabaktaki sütlaç üzerine şekerli suyu dökün; üzerlerine kaymak ekleyin.
servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

İtalyan pizzasını tatmak isteyenler için Pizza Venti'nin Kurucusu İlter Kanat'tan muhteşem bir tarif... Hem çok hafif hem de çok lezzetli...

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri