Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bağdat Usulü Sütlaç Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bağdat Usulü Sütlaç
Pratik Bağdat Usulü Sütlaç Tarifi

Malzemeler

5bardak süt
3bardak su
1bardak şeker
1fincan pirinç
1adet dövülmüş sakız
1-2damla limon suyu
100gr kaymak
1çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi

Pirinci ayıklayıp yıkayın, bir tencereye alın.
Üzerine 2bardak su katarak suyunu çekene kadar haşlayın.
Başka bir tencere içinde süt, ezilmiş sakız, haşlanmış pirinç ve tuzu karıştırarak kısık ateşte kaynatın, lapa olunca ocaktan indirip kaselere 2parmak eninde pay edin, soğumaya bırakın.
Bir yandan başka bir tencere içinde su, şeker ve limon suyunu 15dk kaynatın ve şeker eriyince de bunu da soğumaya bırakın.
Her ikisi de soğuduğu vakit tabaktaki sütlaç üzerine şekerli suyu dökün; üzerlerine kaymak ekleyin.
servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Yufkayı düz bir zemine serin. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpiştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri