Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bağdat Usulü Sütlaç Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bağdat Usulü Sütlaç
Pratik Bağdat Usulü Sütlaç Tarifi

Malzemeler

5bardak süt
3bardak su
1bardak şeker
1fincan pirinç
1adet dövülmüş sakız
1-2damla limon suyu
100gr kaymak
1çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi

Pirinci ayıklayıp yıkayın, bir tencereye alın.
Üzerine 2bardak su katarak suyunu çekene kadar haşlayın.
Başka bir tencere içinde süt, ezilmiş sakız, haşlanmış pirinç ve tuzu karıştırarak kısık ateşte kaynatın, lapa olunca ocaktan indirip kaselere 2parmak eninde pay edin, soğumaya bırakın.
Bir yandan başka bir tencere içinde su, şeker ve limon suyunu 15dk kaynatın ve şeker eriyince de bunu da soğumaya bırakın.
Her ikisi de soğuduğu vakit tabaktaki sütlaç üzerine şekerli suyu dökün; üzerlerine kaymak ekleyin.
servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri