Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bağdat sütlacı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bağdat sütlacı
Pratik Bağdat sütlacı Tarifi

Malzemeler

4 kişilik
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz

Yemek Tarifi

Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün.
Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın.
Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin.
Bekletmeden kaselere alın.
Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın.
Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin.
Soğumaya bırakın.
Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Maydanozu blendırda soğanla birlikte kıyın. İçine salatalıkları da ekleyip, beraber karıştırın ve bir kaba aktarın.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri