Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bağdat sütlacı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bağdat sütlacı
Pratik Bağdat sütlacı Tarifi

Malzemeler

4 kişilik
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz

Yemek Tarifi

Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün.
Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın.
Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin.
Bekletmeden kaselere alın.
Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın.
Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin.
Soğumaya bırakın.
Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri