Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Un Helvası Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Un Helvası
Pratik Bademli Un Helvası Tarifi

Malzemeler

250gr tereyağı, 2bardak un, 2bardak şeker, 1fincan badem

Yemek Tarifi

Şekeri suyla çırparak eritin.
Tereyağını eritin unu katıp yarım saat kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun.
Kıvamı gelince şekerli suyu katın kapağını kapatın, suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektiği vakit 5dk kadar daha karıştırıp ocağı kapatın.
Ilınmasını bekleyip kase yardımıyla tabaklara aktarın.
Üzerlerini bütün bademlerle süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 adet havucu haşlayıp, robottan geçirin. Tuz ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri