Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Un Helvası Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Un Helvası
Pratik Bademli Un Helvası Tarifi

Malzemeler

250gr tereyağı, 2bardak un, 2bardak şeker, 1fincan badem

Yemek Tarifi

Şekeri suyla çırparak eritin.
Tereyağını eritin unu katıp yarım saat kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun.
Kıvamı gelince şekerli suyu katın kapağını kapatın, suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektiği vakit 5dk kadar daha karıştırıp ocağı kapatın.
Ilınmasını bekleyip kase yardımıyla tabaklara aktarın.
Üzerlerini bütün bademlerle süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofralarda farklı bir alternatif oluşturan bu popüler yemeği siz de hazırladığımız etapları takip ederek evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri