Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Un Helvası Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Un Helvası
Pratik Bademli Un Helvası Tarifi

Malzemeler

250gr tereyağı, 2bardak un, 2bardak şeker, 1fincan badem

Yemek Tarifi

Şekeri suyla çırparak eritin.
Tereyağını eritin unu katıp yarım saat kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun.
Kıvamı gelince şekerli suyu katın kapağını kapatın, suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektiği vakit 5dk kadar daha karıştırıp ocağı kapatın.
Ilınmasını bekleyip kase yardımıyla tabaklara aktarın.
Üzerlerini bütün bademlerle süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri