Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Un Helvası Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Un Helvası
Pratik Bademli Un Helvası Tarifi

Malzemeler

250gr tereyağı, 2bardak un, 2bardak şeker, 1fincan badem

Yemek Tarifi

Şekeri suyla çırparak eritin.
Tereyağını eritin unu katıp yarım saat kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun.
Kıvamı gelince şekerli suyu katın kapağını kapatın, suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektiği vakit 5dk kadar daha karıştırıp ocağı kapatın.
Ilınmasını bekleyip kase yardımıyla tabaklara aktarın.
Üzerlerini bütün bademlerle süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Binnur Siyako'dan enfes bir salata. Farklı tarif denemek isteyenler için hem pratik hem lezzetli...

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri