Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Puding Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Puding
Pratik Bademli Puding Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
2 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1/2 su bardak toz şeker
2/3 su bardağı irmik
100 gr soyulmuş badem
4 yumurta
1 limon
meyva şekerlemeleri
tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Bademleri kaynayan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun.
Toz şekere
bulayıp fırın tepsisinde kavurun.

Bir çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın.
Yavaş yavaş irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın.
20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ilave edip ateşten alın.

Ilıttıktan sonra, önceden çırptığınız yumurtaları katın.

22-24 cm.
çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, daha sonra galeta ununa bulayın.

Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin.
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri