Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Puding Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Puding
Pratik Bademli Puding Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
2 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1/2 su bardak toz şeker
2/3 su bardağı irmik
100 gr soyulmuş badem
4 yumurta
1 limon
meyva şekerlemeleri
tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Bademleri kaynayan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun.
Toz şekere
bulayıp fırın tepsisinde kavurun.

Bir çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın.
Yavaş yavaş irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın.
20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ilave edip ateşten alın.

Ilıttıktan sonra, önceden çırptığınız yumurtaları katın.

22-24 cm.
çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, daha sonra galeta ununa bulayın.

Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin.
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Çok pratik bir tatlı.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri