Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Puding Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Puding
Pratik Bademli Puding Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
2 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1/2 su bardak toz şeker
2/3 su bardağı irmik
100 gr soyulmuş badem
4 yumurta
1 limon
meyva şekerlemeleri
tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Bademleri kaynayan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun.
Toz şekere
bulayıp fırın tepsisinde kavurun.

Bir çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın.
Yavaş yavaş irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın.
20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ilave edip ateşten alın.

Ilıttıktan sonra, önceden çırptığınız yumurtaları katın.

22-24 cm.
çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, daha sonra galeta ununa bulayın.

Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin.
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri