Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Keşkül Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Keşkül
Pratik Bademli Keşkül Tarifi

Malzemeler

50 gr kavrulmuş badem
30 gr mısır nişastası
1 paket vaııilya
200 gr toz şeker
4 yumurta sansı
4 bardak süt

Yemek Tarifi

Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın.
Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin.
Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın.
5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin.
Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.
Kuplara veya kaselere boşaltın.
Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri