Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Keşkül Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Keşkül
Pratik Bademli Keşkül Tarifi

Malzemeler

50 gr kavrulmuş badem
30 gr mısır nişastası
1 paket vaııilya
200 gr toz şeker
4 yumurta sansı
4 bardak süt

Yemek Tarifi

Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın.
Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin.
Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın.
5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin.
Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.
Kuplara veya kaselere boşaltın.
Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Ayıkladığınız hamsinin kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri