Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Strudel Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ayvalı Strudel
Pratik Ayvalı Strudel Tarifi


Ayvalı Strudel (12 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Ayva Marmelatı
1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
1 Yemek Kaşığı Ceviz
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için)
MiIföy Hamuru Malzemesi:
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yumurta
1/2 Limon Suyu
1 Su Bardağı Ilık Su
10 Çay Bardağı Un
250 gr Margarin
Tuz

Yemek Tarifi


Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun.
Hamuru merdane ile açın.
Margarinin üçte birini üzerine sürüp bohça gibi katlayın.
Hamuru nemli bir beze sarıp naylon poşet içinde buzlukta 30 dakika bekletin.
Hamuru tekrar açıp kalan margarinin yarısını üzerine sürün ve tekrar bohça şeklinde katlayın.
Buzdolabında 30 dakika daha bekletip tekrar açın.
Kalan margarini sürüp tekrar katlayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.

Bir kapta ayva marmelatı, ceviz ve üzümü karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.

Milföy hamurunun yarısını merdaneyle açın.
Hazırladığınız iç malzemesini hamurun üzerine sürüp rulo şeklinde sarın.
Hamuru yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

Not: Kalan milföy hamurunu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Dilerseniz hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri