Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker

Yemek Tarifi

Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın.
Çekirdekleri bir kenara ayırın.
Kararmamaları için ayvaları suya atın.
Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin.
Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın.
Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun.
Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri