Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker

Yemek Tarifi

Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın.
Çekirdekleri bir kenara ayırın.
Kararmamaları için ayvaları suya atın.
Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin.
Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın.
Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun.
Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivribiberi doğrayıp bir kapta birleştirin.

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri