Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker

Yemek Tarifi

Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın.
Çekirdekleri bir kenara ayırın.
Kararmamaları için ayvaları suya atın.
Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin.
Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın.
Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun.
Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri