Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker

Yemek Tarifi

Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın.
Çekirdekleri bir kenara ayırın.
Kararmamaları için ayvaları suya atın.
Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin.
Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın.
Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun.
Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri