Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı - I Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı - I
Pratik Ayva Tatlısı - I Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg ayva
yanm limon
1.
5 kg toz şeker
125 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr kaymak

Yemek Tarifi

Ayvalann kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın.
Bol su içine atıp noımal ateşte haşlayın.
Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı iIe püre haline getirip , bir tencereye koyun.
Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin.
Yanm limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin.
Buzdolabından çıkattıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi ve kaymak ile süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri