Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı - I Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı - I
Pratik Ayva Tatlısı - I Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg ayva
yanm limon
1.
5 kg toz şeker
125 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr kaymak

Yemek Tarifi

Ayvalann kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın.
Bol su içine atıp noımal ateşte haşlayın.
Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı iIe püre haline getirip , bir tencereye koyun.
Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin.
Yanm limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin.
Buzdolabından çıkattıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi ve kaymak ile süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri