Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı - I Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı - I
Pratik Ayva Tatlısı - I Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg ayva
yanm limon
1.
5 kg toz şeker
125 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr kaymak

Yemek Tarifi

Ayvalann kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın.
Bol su içine atıp noımal ateşte haşlayın.
Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı iIe püre haline getirip , bir tencereye koyun.
Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin.
Yanm limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin.
Buzdolabından çıkattıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi ve kaymak ile süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Oktay Usta'dan ekmek tarifi

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri