Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Asıda Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Asıda
Pratik Asıda Tarifi

Malzemeler

1 kg toz şeker
300 gr tereyağı
½ kg buğday nişastası
½ su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı ceviz içi
4 ½ su bardağı su

Yemek Tarifi

Nişastayı soğuk suda eritin ve bir kaba alın.
Üzerine kızgın tereyağı dökün.
Sararana kadar da kavurun.
Başka bir tencerede suyu kaynatın, içine pekmez, şeker ve kavrulan nişastayı ekleyin.
Sürekli karıştırın, göz göz olunca içine iri dövülen cevizleri atın.
Servis tabağına alın ve cevizle süsleyin.

AFİYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri