Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armutlu Tartolet Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armutlu Tartolet
Pratik Armutlu Tartolet Tarifi

Malzemeler

5 adet armut
300 gr tereyağı
1fincan şeker
50 gr bal
1bardak pudra şekeri
1/2 paket kuru maya
3 adet yumurta
2bardak un
tuz
kalıplar için un
kalıplar için tereyağı

Yemek Tarifi

Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm.
lik küpler halinde bölün.
50 gr tereyağını tavada eritin.
Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun.
Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin.
Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın; sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın.
Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin.
Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın.
Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın.
Maya ve unu da ilave edip sonra da armutları ve karameli ekleyin.
10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın.
Hamuru kalıplara dökün.
Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün.
Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
sıcakken kalıplardan çıkarın, soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri