Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armutlu Mus Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armutlu Mus
Pratik Armutlu Mus Tarifi

Malzemeler

yarım kg olgun armut
1 limonun suyu
5 çorbakaşığı tozşeker
4 dilim ananas
10 adet böğürtlen
2 adet muz
2 adet kiwi
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
5 gramlık 3 adet yaprak jöle
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Yaprak jöleyi suda eritin.
lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın.

Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin.
Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.

Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin.
Kiwileri soyup doğrayın.
Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofralarınız için osmanlı mutfağından muhteşem bir köfte tarifi. The Marmara Pera'nın usta açşısının bu lezzetine doyamadık...

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Sahrap Soysal'ın özel bir tatlı tarifi

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri