Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armutlu Mus Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armutlu Mus
Pratik Armutlu Mus Tarifi

Malzemeler

yarım kg olgun armut
1 limonun suyu
5 çorbakaşığı tozşeker
4 dilim ananas
10 adet böğürtlen
2 adet muz
2 adet kiwi
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
5 gramlık 3 adet yaprak jöle
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Yaprak jöleyi suda eritin.
lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın.

Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin.
Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.

Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin.
Kiwileri soyup doğrayın.
Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri