Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armutlu Kup Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armutlu Kup
Pratik Armutlu Kup Tarifi

Malzemeler

5adet armut
1poşet kremşanti
1bardak süt
2kaşık şeker
½ paket çilek jölesi

Yemek Tarifi

Armutların kabuklarını soyup üst taraflarından kapak kesin, içini çıkarın, ardından haşlayın.
Jöleyi ve kremşantiyi hazırlayın.
Jöleye fazladan 1bardak soğuk su ve 1kaşık şeker karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz armutları önce kuplara yerleştirin çevresine jöleden paylaştırın içine de kremşantiden.
Buzdolabında 2 saat soğutup servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri