Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Köpüğü Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armut Köpüğü
Pratik Armut Köpüğü Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
6 Kişilik

Yemek Tarifi

Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın.
Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin.
Limon ya da portakalın kabuğunu katın.

Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın.
Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin.

Armutları soyup ince dilimlere doğrayın ve limon suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Armutları mikserden geçirip püre kıvamına getirin.

Bu karışımı, hazırladığınız kremaya karıştırın.
Elde edilen karışımı 4 kaseye eşit paylaştırın.
İnce dilimlenmiş portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri