Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Köpüğü Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armut Köpüğü
Pratik Armut Köpüğü Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
6 Kişilik

Yemek Tarifi

Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın.
Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin.
Limon ya da portakalın kabuğunu katın.

Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın.
Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin.

Armutları soyup ince dilimlere doğrayın ve limon suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Armutları mikserden geçirip püre kıvamına getirin.

Bu karışımı, hazırladığınız kremaya karıştırın.
Elde edilen karışımı 4 kaseye eşit paylaştırın.
İnce dilimlenmiş portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri