Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Köpüğü Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armut Köpüğü
Pratik Armut Köpüğü Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
6 Kişilik

Yemek Tarifi

Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın.
Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin.
Limon ya da portakalın kabuğunu katın.

Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın.
Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin.

Armutları soyup ince dilimlere doğrayın ve limon suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Armutları mikserden geçirip püre kıvamına getirin.

Bu karışımı, hazırladığınız kremaya karıştırın.
Elde edilen karışımı 4 kaseye eşit paylaştırın.
İnce dilimlenmiş portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri