Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Bombası Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armut Bombası
Pratik Armut Bombası Tarifi

Malzemeler

6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın

Yemek Tarifi

Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun.
Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın.
Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın.
Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir.
Bir kenarda soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın.
Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin.
Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir.
Armutları servis kabına dik olarak oturtun.
Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm.
kalınlığında sıvanır.
Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm.
kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın.
En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün.
Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun.
Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün.
En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN !
Mine Karahan'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri