Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Bombası Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armut Bombası
Pratik Armut Bombası Tarifi

Malzemeler

6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın

Yemek Tarifi

Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun.
Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın.
Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın.
Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir.
Bir kenarda soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın.
Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin.
Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir.
Armutları servis kabına dik olarak oturtun.
Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm.
kalınlığında sıvanır.
Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm.
kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın.
En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün.
Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun.
Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün.
En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN !
Mine Karahan'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri