Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Amonyaklı Pasta Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Amonyaklı Pasta
Pratik Amonyaklı Pasta Tarifi

Malzemeler

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
8 su bardağı un
1 yemek kaşığı tepeleme amonyak
Krema;
3 Litre süt
4 su bardağı şeker
2yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yumurta
1 vanilya
Sütün yarım litresi ile nişasta un ve yumurtayı çırpıp şeker ile kaynamış süte ilave ediyoruz yavaş olarak

Yemek Tarifi

Un dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp unu azar azar ilave ediyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Unun yaklaşık yarım bir bardağı açmak için kullanıyoruz .
Hamuru 5 eşit parçaya bölüyoruz.
.
Fırını ve tepsiyi 200 derecede ısıtıyorız.
Açtığımız tepsi boyundaki yufkayı sadece ilk sefer için yağladığımız tepsiye yayıp pişmeye atıyoruz yaklaşık 10-15 dak pişiyor çok kızarmadan çıkarıyoruz ve bu sırada öbür hamuru açıyoruz bu şekilde 5 hamuruda açıp pişiriyoruz
( Bu malzemeler ile 33 cm tepside pişirebiliriz.
)
En son en alta hamuru üstüne krema olmak üzere katları döşüyoruz en üste krema döküp soğumaya bırakıyoruz yarım saat kadar sonra kare kare kesiyoruz ve bir gece dinlendirip ertesi gün üstünü süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun .

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Yemekevi.tv okuyucularınden Banu Hanım'ın pratik kurabiye tarifi...

Neslihan Hanım'dan çölyaklılara özel yaş pasta tarifi

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri