Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akıtma Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Akıtma
Pratik Akıtma Tarifi

Malzemeler

1 çorba kaşığı maya
1 paket un
tuz
süt

Yemek Tarifi

Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin.
Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.
Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın.
Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin.
Pişen akıtmaları tereyağıyla ile yağlanıp, yanında balla servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri