Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
AĞLAMIŞ Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
AĞLAMIŞ
Pratik AĞLAMIŞ Tarifi

Malzemeler

Malzemeler
- 4 yumurta
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- 1,5 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Kreması :
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Sosu:
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı kakao

Yemek Tarifi

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın.
Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin.
Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın.
En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye boşaltıp 175 derece ısıtılmış fırına koyun.

30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın.
Sonra soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.

Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri