Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
AĞLAMIŞ Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
AĞLAMIŞ
Pratik AĞLAMIŞ Tarifi

Malzemeler

Malzemeler
- 4 yumurta
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- 1,5 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Kreması :
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Sosu:
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı kakao

Yemek Tarifi

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın.
Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin.
Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın.
En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye boşaltıp 175 derece ısıtılmış fırına koyun.

30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın.
Sonra soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.

Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri